Založ si blog

Nezabudnuteľné podmorské zážitky v Hurghade

Hurghada v Egypte patrí k jednej z najlepších destinácií na podmorské zážitky. Rozkladá sa na viac ako 40 kilometroch pobrežia, ktoré obsahuje množstvo pláží a koralových útesov. Ak hľadáte miesto na šnorchlovanie a potápanie, Hurghada je pre vás tým pravým miestom.

Raj na šnorchlovanie
Hurghada, ktorá sa rozkladá na severozápadnom pobreží Červeného mora, ponúka dokonalé podmienky na šnorchlovanie. Vysoká slanosť vody na povrchu Červeného mora spôsobuje, že ľudské telo samovoľne pláva na hladine. Preto si stačí ľahnúť na vodu s hlavou ponorenou pod hladinou a užívať si všetky krásy a zázraky exotického podmorského sveta.

Červené more je domovom pre viac ako 150 druhov koralov a 1500 druhov exotických rýb vo všetkých farbách dúhy. Nápor turistov si odniesol svoju daň a mnohé koraly v blízkosti známych pláží sú zničené, stále však nájdete množstvo zaujímavých lokácií. Makadi Bay je chránenou oblasťou, ale v okolí pobrežia je šnorchlovanie povolené. Sharm El Naga je koralová bariéra známa mnohými plytčinami, preto je vhodná aj pre návštevu s deťmi. Mnohý milovníci šnorchlovania si tiež vyberajú na dovolenku ďalšiu Egyptskú oblasť Marsa Alam, ktorá je považovaná za raj šnorchlovania.
Plávanie s delfínmi
Ostrov Giftun, ktorý je súčasťou národného parku, sa nachádza pár minút plavby loďou od centra Hurghady. Pri výletoch loďou je zahrnutá aj návšteva lagún a koralov, kde na vás budú čakať prítulné delfíny. Odvážnejší spozorujú aj malé koralové žraloky, či barakudy s ostrými zubami.

Podmorský výlet ponorkou
Chcete skúmať úžasný exotický podmorský svet, ale radšej by ste to robili v suchu a pohodlí? V Hurghade môžete ísť výlet ponorkou, ktorý nájdete v ponuke každého dobrého hotela. Z pohodlia sedačky v klimatizovanej kabíne sa tak môžete kochať čarom koralov a farebných rýb. Veľké okná zabezpečia dokonalý výhľad s možnosťou fotografovania.

Úžasné zážitky aj mimo vody
Neťahá vás voda a chceli by ste vidieť suchozemské krásy? V Hurghade nájdete aj safari expedície do púšte. Môžete si vybrať dopravný prostriedok, obľúbené sú jeepy, štvorkolky, ťavy alebo bicykle. V blízkej púšti sú vybudované viaceré cyklotrasy. Po ceste navštívte beduínsky kmeň, ktorý vás privíta tradičným čajom a výbornými maškrtami miestnej kuchyne.

Ako nájsť ten správny hotel

Ak hľadáte elegantne zariadený hotel s kvalitnými službami a bohatým športovým vyžitím, rozhodne odporúčame Pickalbatros Albatros White Beach. Klientov, ktorí ocenia zábavu a vynikajúcu gastronómiu, poteší izba v 5-hviezdičkovom Grand Waterworld Makadi. Mladé páry obľubujú Jaz Aquaviva*, ktorý je vzdialený len 3,5 km od prekrásnej piesočnatej pláže.

Utečte pred zimou do Senegalu

11.10.2022

Senegal, klenot západnej Afriky, je doslova nabitý všetkým, čo si viete predstaviť pod pojmom dokonalá dovolenka v Senegale. Táto exotická krajina obmývaná Atlantickým oceánom uspokojí aj tých najnáročnejších návštevníkov. Väčšina z nich sem mieri za príjemným teplým počasím, krásnymi piesočnatými plážami, divokou prírodou, skvelou kuchyňou a jedinečnými [...]

OMÁN – IDEÁLNA DESTINÁCIA NA DOVOLENKU V ZIME

20.09.2022

Než začnete premýšľať o tom, akými vianočnými darčekmi najlepšie potešíte svojich blízkych, skúste sa na chvíľku zasnívať. Predstavte si chvíle strávené pri priezračne čistom mori, príjemné letné teploty, temnú nočnú oblohu plnú tých najžiarivejších hviezd, dramatické púštne scenérie, luxusné hotelové rezorty aj všadeprítomnú vrelú atmosféru. [...]

Dovolenka v zime? Karibik je jasná voľba!

14.12.2021

Máte chuť z tej zimy na Slovensku ujsť na nejaké teplejšie miesto? Mám pre vás skvelý tip! Spravte si výlet do Karibiku. Priemerná teplota od novembra do marca sa tam pohybuje okolo 25℃, takže máte istotu, že sa na slnku neuškvaríte a zároveň si stále môžete užiť „hrátky” vo vode. V tomto období však treba brať do úvahy podmienky vstupu do jednotlivých krajín a [...]

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.

travelco

Aktuality a zaujímavosti zo sveta dovoleniek

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 24095x
Priemerná čítanosť článkov: 3012x

Autor blogu

Kategórie