Založ si blog

Fascinujúci Omán

Rozprávkový Omán s nádhernými plážami

Fascinujúci Omán, ešte stále nepoznačený masovým turizmom a zároveň obdarovaný nádhernými plážami. Pri návšteve tejto arabskej destinácie sa razom prenesiete do orientálneho rozprávkového raja. Ak sa ho rozhodnete navštíviť, budete musieť cestovať na stredný východ, na juhovýchodný cíp Arabského polostrova. Práve v tomto období sa tam pohodlne dostanete priamym letom z Bratislavy. Cestovať sa tam určite oplatí, očaria Vás nekonečné biele pieskové pláže, ktoré lemujú vysoké palmy, priezračné more aj piesočné duny s horami a údoliami, kde sa čnie hora slnka (Jabal Shams), ktorá dosahuje úctyhodných 2980nm. V Ománe vás toho čaká ešte omnoho viac.

Dobrodružstvo a orientálna atmosféra na každom kroku

Môžete si vybrať z množstva dobrodružstiev ako sú napríklad výpravy na ťavách, alebo kempovanie v púšti či safari jazda cez mohutné  a strmé kaňony. Je toho ešte omnoho viac. Od plantáží ďatľových paliem cez učupené dedinky z hlinených tehál, paláce a mešity, ktoré dýchajú históriou, až po mestá, ktoré ničím nezaostávajú za modernou dobou  a samozrejme moderné hotelové rezorty, ktoré sú postavené na úžasných plážach s vysoko kvalitným servisom. V dnešnej dobe môže byť pre nás dovolenka v Ománe ešte úžasnejšia a energiu dopĺňajúcejšia ako kedykoľvek predtým.

Bezpečie na prvom mieste

Možno ste to netušili, ale Omán je pravidelne vyhodnocovaný ako jedna z najbezpečnejších krajín sveta. Ománčania sú považovaný za najprívetivejších obyvateľov Arábie. Tieto fakty odlišujú obyvateľov tohto púštneho kráľovstva, ktoré je zároveň najstarším sultanátom Arábie od svojich susedov. Ak sa rozhodnete túto krajinu navštíviť, určite neoľutujete, Ománčania sú veľmi láskavý hostitelia a radi Vám predvedú tradičnú arabskú pohostinnosť  a fascinujúcu islamskú kultúru, ktorá sa tu zachovala vďaka rozvážnym vládnucim sultánom. Toto púštne kráľovstvo stráži neuveriteľných 2 000 púštnych pevností, vďaka ktorým sa prenesiete do rozprávok tisíc a jednej noci.

Dovolenka v Ománe kedy?

Omán sa rozprestiera pri rovníku a vďaka tomu je tam množstvo teplých a slnečných dní počas celého roku. Sezóna dovoleniek a najvhodnejšie počasie sa tu začína v októbri a končí v apríly. Práve v tomto období je táto destinácia navštevovaná aj dovolenkármi zo Slovenska. Počas celej sezóny tam premáva už spomínaný dovolenkový charter bez medzipristátia priamo z Bratislavy. Ak sa chcete zohriať a užívať si slnko, dobiť sa energiou v našom zimnom období, hľadáte bezpečnú destináciu, kde nie sú preplnené pláže a kvalitné All inclusve rezorty a to všetko s pomerne krátkym letom a bez medzipristátia, priamo z Bratislavy, tak dovolenka v Ománe je tou pravou voľbou.

Zaujímavosťou Ománu je, že až do roku 1970 tu nebol ani jeden hotel. Dnes sa Omán pýši luxusnými rezortami, ktoré sa radia medzi tie najlepšie na svete a budete sa tam cítiť ako sultán z rozprávky. Jeden príklad za všetky uvediem hotelový rezort Fanar Hotel & Residences. Je to luxusný hotelový komplex, ktorý bol postavený v štýle tradičnej arabskej architektúry a nachádza sa priamo pri nádhernej bielej pieskovej pláži s pozvoľným vstupom do priezračného mora.

Utečte pred zimou do Senegalu

11.10.2022

Senegal, klenot západnej Afriky, je doslova nabitý všetkým, čo si viete predstaviť pod pojmom dokonalá dovolenka v Senegale. Táto exotická krajina obmývaná Atlantickým oceánom uspokojí aj tých najnáročnejších návštevníkov. Väčšina z nich sem mieri za príjemným teplým počasím, krásnymi piesočnatými plážami, divokou prírodou, skvelou kuchyňou a jedinečnými [...]

OMÁN – IDEÁLNA DESTINÁCIA NA DOVOLENKU V ZIME

20.09.2022

Než začnete premýšľať o tom, akými vianočnými darčekmi najlepšie potešíte svojich blízkych, skúste sa na chvíľku zasnívať. Predstavte si chvíle strávené pri priezračne čistom mori, príjemné letné teploty, temnú nočnú oblohu plnú tých najžiarivejších hviezd, dramatické púštne scenérie, luxusné hotelové rezorty aj všadeprítomnú vrelú atmosféru. [...]

Dovolenka v zime? Karibik je jasná voľba!

14.12.2021

Máte chuť z tej zimy na Slovensku ujsť na nejaké teplejšie miesto? Mám pre vás skvelý tip! Spravte si výlet do Karibiku. Priemerná teplota od novembra do marca sa tam pohybuje okolo 25℃, takže máte istotu, že sa na slnku neuškvaríte a zároveň si stále môžete užiť „hrátky” vo vode. V tomto období však treba brať do úvahy podmienky vstupu do jednotlivých krajín a [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

Dolinková chce predstaviť projekt nemocnice v Bratislave po schválení vládou, KDH chce ministerku odvolávať

26.04.2024 16:34, aktualizované: 17:55

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

travelco

Aktuality a zaujímavosti zo sveta dovoleniek

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 25132x
Priemerná čítanosť článkov: 3142x

Autor blogu

Kategórie