Založ si blog

Top 5 najkrajších pláži na Malorke

Počas prvej návštevy malebného ostrova Mallorca vás možno ani nenapadne premýšľať nad tým, ktorá z tunajších pláží je považovaná za tú najkrajšiu. Krásne sú totiž úplne všetky. Len niektoré majú niečo navyše. Pulzujúcu atmosféru, dych berúce západy slnka, romantické zákutia, ten najjemnejší biely piesok alebo dokonale fotogenické skaliská v pozadí. Poďme si predstaviť niektoré z nich.

1. VEĽKOLEPÁ CALA MESQUIDA

Snívate o prírodnej piesočnatej pláži s pozvoľným vstupom do mora, kde sa ani v najvyššej sezóne nebudete tiesniť s davmi slnka chtivých turistov? Potom by vašej pozornosti nemala ujsť zátoka Mesquida, ležiaca v odľahlej východnej časti ostrova, v malom letovisku Cala Mesquida Pozvoľný vstup do mora poteší rodiny s malými deťmi, priezračne čisté more milovníkov šnorchlovania a na svoje si tu prídu aj vyznávači surfovania. Exoticky vyzerajúce piesočné duny, vysoké borovice, poskytujúce príjemný tieň a komfortný plážový servis je len čerešničkou na torte tohto rozprávkovo krásneho miesta.

2. DYCHBERÚCA SA CALOBRA

O tom, že aj cesta môže byť cieľ, sa presvedčíte počas cesty na kamienkovú pláž Sa Calobra, situovanú na severozápade najväčšieho z Baleárskych ostrovov. Cesta ku kúzelnej zátoke, skrytej medzi divokými útesmi, vedie po horskej ceste, na konci ktorej sa pred vami otvorí nádherný panoramatický výhľad do okolia. Potom už stačí len prejsť tunelom, vedúcim cez skaliská, a môžete si začať užívať dokonalý relax. Oslnia vás kŕdle pestrofarebných rybiek, masáž drobnými okruhliakmi aj tie najromantickejšie západy slnka.

3. ROMANTICKÁ ES TRENC

O tom, že si aj pri Stredozemnom mori môžete nájsť miesto, ako vystrihnuté z reklamy na karibský rum, vás presvedčí dokonale fotogenická pláž Es Trenc. Najznámejšia pláž Mallorcy vám dopraje luxus priezračne čistého, tyrkysovo sfarbeného mora, 3 kilometre dlhú pláž s jemným bielym pieskom i pokoj prírodnej rezervácie, kde pri troche šťastia uvidíte vzácne druhy zvierat i rastlín. Dokonalý pokoj si tu určite užijete aj bez vymožeností modernej doby. Plážový servis aj občerstvenie tak bude úplne vo vašej réžii.

4. LUXUSNÁ PLAYA DE MURO

Špičkové päťhviezdičkové hotely, vyhlásené reštaurácie, plážové kluby aj ruch plážových promenád. Taká je oblasť Playa de Muro, oslnivý stredomorský Karibik s puncom luxusu, na severe ostrova. V tej najlepšej spoločnosti si tu užijete široké piesočnaté pláže, pokryté zlatistým pieskom, pozvoľný vstup do mora, vôňu píniových hájov i bohatú ponuku vodných športov. Na svoje si tu prídu milovníci golfu aj rodiny s malými deťmi.

5. JEDINEČNÁ CALÓ DES MORÓ

Na juhovýchode Malorky sa ukrýva výnimočný klenot, ktorého krása najlepšie vynikne s ranným svitaním. Blankytne modrá voda a nádherne tvarované útesy sú dokonalým dielom Matky prírody. Uchváti vás životom pod morskou hladinou, tajuplným svetom jaskýň i možnosťou vyskúšať si svoju odvahu počas skokov z útesov. Možno práve Caló des Moró vás presvedčí o tom, že živelná krása španielskeho turistického raja sa skrýva v jeho nekonečnej rozmanitosti.

Náš tip:

Personalizovaný last minute newsletter podľa vašich predstáv. Chceli by ste si nechať posielať výhodné last minute dovolenky na Váš email, ale nechcete aby Vám chodili ponuky, ktoré Vás nezaujímajú? Máme pre Vás riešenie. Na našej stránke sa dozviete ako si takýto personalizovaný last minute newsletter môžete nastaviť.

Utečte pred zimou do Senegalu

11.10.2022

Senegal, klenot západnej Afriky, je doslova nabitý všetkým, čo si viete predstaviť pod pojmom dokonalá dovolenka v Senegale. Táto exotická krajina obmývaná Atlantickým oceánom uspokojí aj tých najnáročnejších návštevníkov. Väčšina z nich sem mieri za príjemným teplým počasím, krásnymi piesočnatými plážami, divokou prírodou, skvelou kuchyňou a jedinečnými [...]

OMÁN – IDEÁLNA DESTINÁCIA NA DOVOLENKU V ZIME

20.09.2022

Než začnete premýšľať o tom, akými vianočnými darčekmi najlepšie potešíte svojich blízkych, skúste sa na chvíľku zasnívať. Predstavte si chvíle strávené pri priezračne čistom mori, príjemné letné teploty, temnú nočnú oblohu plnú tých najžiarivejších hviezd, dramatické púštne scenérie, luxusné hotelové rezorty aj všadeprítomnú vrelú atmosféru. [...]

Dovolenka v zime? Karibik je jasná voľba!

14.12.2021

Máte chuť z tej zimy na Slovensku ujsť na nejaké teplejšie miesto? Mám pre vás skvelý tip! Spravte si výlet do Karibiku. Priemerná teplota od novembra do marca sa tam pohybuje okolo 25℃, takže máte istotu, že sa na slnku neuškvaríte a zároveň si stále môžete užiť „hrátky” vo vode. V tomto období však treba brať do úvahy podmienky vstupu do jednotlivých krajín a [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

travelco

Aktuality a zaujímavosti zo sveta dovoleniek

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 25133x
Priemerná čítanosť článkov: 3142x

Autor blogu

Kategórie