Založ si blog

Prečo sa oplatí kúpiť si letnú dovolenku 2022 vo First Moment

Dnes som sa pri návšteve istého obchodného domu pousmial, keď som si všimol zariadenie, podobné tomu z ktorého po vhodení mince vypadne jedlo, prípadne nápoj, ale z tohto vypadne rúško.
Pamätám sa ako by to bolo dnes, keď ho na to miesto inštalovala firma, ktorá ho aj prevádzkuje a vtedy som si pomyslel, že či sa im to na tých pár mesiacov vôbec oplatí. Dnes už odvtedy ubehol rok aj osem mesiacov a ten podivuhodný stroj tam stále má svoje miesto a plní svoj účel.

Aktuálne síce stále nevieme, kedy pandémia definitívne skončí, ale oproti začiatku máme isté výhody. Máme tu niekoľko účinných vakcín, už niektoré schválené lieky a iné ešte len čaká proces schvaľovania, ale ich účinnosť vyzerá veľmi sľubne a s veľkou pravdepodobnosťou nám v boji proti nej výrazne pomôžu.

V cestovaní za oddychom, ale aj v cestovnom ruchu ako takom nastali doslova brutálne zmeny. Asi žiaden sektor nebol pandémiou tak zasiahnutý ako práve cestovný ruch. Keď pandémia začala, ľudia ktorí mali vtedy zakúpený zájazd na letnú dovolenku 2020 pre svoju rodinu v akcii First Moment začali hromadne panikáriť a svoje rezervácie rušiť. Všetci očakávali, že dostanú svoje peniaze obratom späť, ale to žiaľ nebolo možné. Peniaze boli vyplatené ako zálohy rôznym dodávateľom služieb, predovšetkým hotelovým rezortom a tiež leteckým spoločnostiam.

Všetko sa nakoniec skončilo dobre, ľudia síce trošku dlhšie čakali, ale situácia sa stabilizovala, vysvetlila a nakoniec všetci dostali späť 100% svojich financií. Mnohí sa pýtajú, prečo si vôbec tí ľudia kupovali letnú dovolenku s takým veľkým predstihom a dodávali, že pre nich je najvýhodnejšia Last minute ponuka zájazdov. Ale rodiny s deťmi, ktoré si na svoje letné dovolenky vyberajú tie najobľúbenejšie hotelové rezorty v obľúbených destináciách ako je Turecko, Španielsko, Grécke ostrovy ako Rhodos, Kréta, Korfu a podobne, dobre vedia, že najvýhodnejšie je rezervovať si letnú dovolenku v predpredaji v ponuke First Minute. Ak by som mal zhrnúť výhody prečo First minute dovolenka, tak by to boli práve tieto:

  • Vo First minute si vyberáte z najširšej ponuky. Máte k dispozícií dostupnú najširšiu ponuku obľúbených hotelov. Kapacity, ktoré si objednajú cestovné kancelárie sú limitované a tie najobľúbenejšie hotely sa rýchlo vypredajú a neskôr už vôbec nemusia byť dostupné.
  • Ako prvé sa vždy vypredajú rodinné izby, ktoré sú vhodné pre rodiny s deťmi. Tieto izby disponujú izbou navyše, do ktorej môžete dať večer deti spať. Takéto izby v obľúbených hoteloch v Last minute nekúpite.
  • Počas First Minute ponúkajú cestovné kancelárie najvyššie zľavy. Okrem percentuálnych zliav sú v ponuke aj akcie typu deti zdarma, prípadne dodatočné zľavy za nákup do konca roka atď. Cestovné kancelárie sú ochotné dať takéto zaujímavé zľavy hlavne preto, aby mali čo najskôr obsadenú časť objednaných kapacít a pre klientov je to nanajvýš výhodné.
  • First Minute dovolenku si vyberáte s pokojom a rozvahou. Nenaháňa Vás žiaden predajca, že Vám končí rezervácia a čaká na ňu ďalší klient, lebo je už len pár dní do odletu a nikto nechce riskovať, že o tú svoju vysnívanú dovolenku nakoniec príde, lebo sa neskoro rozhodol.

Ak by som to mal zhrnúť do jednej vety, tak vo First minute máte dostupný najširší výber, najvyššie zľavy, sú dostupné všetky rodinné izby a máte dostatok času na pokojný výber s rozvahou.

Mnohí by však mohli namietať, že na last minute sa im podarilo nakúpiť výhodnejšie. Áno, niekedy sa stane, že cestovke ostali posledné miesta v lietadle a ak už je len pár hodín do odletu, tak sa rozhodnú znížiť cenu drasticky, len aby to predali. Musím však dodať, že ako profesionáli v cestovnom ruchu sa s týmto stretávame čím ďalej tým menej často. Ak sa to aj stane, už zväčša nie sú dostupné tie najobľúbenejšie hotely a klient teda zoberie skrátka to, čo je k dispozícii a nevyberá. Každopádne ak sa aj podarí obľúbený hotel, už nie sú dostupné izby, kde sa zmestí rodina s deťmi.

Tak ako vždy by som chcel napísať to najdôležitejšie na záver.

Po skúsenostiach, ktoré sa udiali na začiatku roka 2020 a boli nové, tak ako pre klientov cestovných kancelárií, tak aj pre samotné cestovné kancelárie, tieto pristúpili k razantným zmenám vo fungovaní Firs Minute zájazdov. Tie sa tak odteraz stali ešte výhodnejšími a ich nákup je teraz úplne bez rizika.

Okrem už spomínaných výhod a vysokých zliav a rôznych bonusov prišli tento rok cestovné kancelárie s bezprecedentnou novinkou.

Nákup First minute zájazdov absolútne bez rizika!

Pri rezervácii a podpise zmluvy teraz klient zaplatí len 30€ na osobu, prípadne percentuálny ekvivalent. V ponuke je množstvo cestoviek a táto nízka záloha sa mierne odlišuje cestovka od cestovky, ale v priemere to vychádza približne takto.

To najdôležitejšie je však to, že klient môže zájazd stornovať úplne bez akéhokoľvek poplatku až do 30 – 15 dní pred nástupom na dovolenku a to bez akéhokoľvek dôvodu.
V praxi to teda bude znamenať to, že si napríklad ešte v decembri výhodne rezervujete letnú dovolenku 2022 za 30€ za osobu a získate všetky spomínané benefity. Následne podľa harmonogramu budete mať stanovené doplatky, spravidla to býva tak, že do konca marca doplatíte do polovice hodnoty celého zájazdu a následne podľa toho, ako to má ktorá CK nastavené, ale väčšinou je to tak, že do 45 dní pred odletom doplatíte do 100% hodnoty celej dovolenky.

Pokiaľ sa však udeje niečo, čo Vám skomplikuje situáciu a vy nebudete môcť, alebo chcieť odletieť, tak do 15 dní pred odletom ju budete môcť bez vysvetľovania, bez poplatku stornovať a bude Vám vrátená plná suma za zájazd. Samozrejme sa to môže mierne líšiť, niektoré CK Vás nechajú bezplatne stornovať až do 10 dní pred odletom a iné do 30 dní pred odletom.

Posledná novinka bude bezplatná zmena mien cestujúcich až do 10 dní pred odletom. To znamená, že vy sa rozhodnete neodletieť, ale Vaši známi budú mať o Váš zájazd záujem, hlavne preto, že už za tak výhodných podmienok ho ani nebude možné inak kúpiť, tak ho jednoducho bez poplatku necháte prebukovať na Vašich známych a oni Vám zaplatia len tú cenu, ktorú ste zaplatili vy.

Náš typ:
Personalizovaný first minute newsletter podľa vašich predstáv. Chceli by ste si nechať posielať výhodné first minute dovolenky na Váš email, ale nechcete aby Vám chodili ponuky, ktoré Vás nezaujímajú? Máme pre Vás riešenie. Na našej stránke sa dozviete ako si takýto personalizovaný first minute newsletter môžete nastaviť.

Utečte pred zimou do Senegalu

11.10.2022

Senegal, klenot západnej Afriky, je doslova nabitý všetkým, čo si viete predstaviť pod pojmom dokonalá dovolenka v Senegale. Táto exotická krajina obmývaná Atlantickým oceánom uspokojí aj tých najnáročnejších návštevníkov. Väčšina z nich sem mieri za príjemným teplým počasím, krásnymi piesočnatými plážami, divokou prírodou, skvelou kuchyňou a jedinečnými [...]

OMÁN – IDEÁLNA DESTINÁCIA NA DOVOLENKU V ZIME

20.09.2022

Než začnete premýšľať o tom, akými vianočnými darčekmi najlepšie potešíte svojich blízkych, skúste sa na chvíľku zasnívať. Predstavte si chvíle strávené pri priezračne čistom mori, príjemné letné teploty, temnú nočnú oblohu plnú tých najžiarivejších hviezd, dramatické púštne scenérie, luxusné hotelové rezorty aj všadeprítomnú vrelú atmosféru. [...]

Dovolenka v zime? Karibik je jasná voľba!

14.12.2021

Máte chuť z tej zimy na Slovensku ujsť na nejaké teplejšie miesto? Mám pre vás skvelý tip! Spravte si výlet do Karibiku. Priemerná teplota od novembra do marca sa tam pohybuje okolo 25℃, takže máte istotu, že sa na slnku neuškvaríte a zároveň si stále môžete užiť „hrátky” vo vode. V tomto období však treba brať do úvahy podmienky vstupu do jednotlivých krajín a [...]

kalamita, lykožrút, Čierny Balog

Mimoriadnu situáciu pre lykožrúta rozšírili aj na okresy Revúca a Detva

23.04.2024 10:56

Na lykožrútovú kalamitu v okolí Čierneho Balogu upozornili lesníci začiatkom marca.

medveď, svit

Po cyklistickom chodníku vo Svite sa pohyboval medveď

23.04.2024 10:43

Mesto Svit v Popradskom okrese vyzýva obyvateľov i návštevníkov na opatrnosť.

sunak

Rada Európy aj OSN kritizujú plány Británie na deportácie migrantov do Rwandy

23.04.2024 10:35

Migrantov by mali deportovať bez ohľadu na ich pôvod, ak prídu do Británie nelegálne.

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

Pre požiar vo Výbornej prišli o strechu nad hlavou takmer dve desiatky ľudí

23.04.2024 10:13

Pri požiari štyroch jednoduchých stavieb sa nikto nezranil.

travelco

Aktuality a zaujímavosti zo sveta dovoleniek

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 25042x
Priemerná čítanosť článkov: 3130x

Autor blogu

Kategórie