Založ si blog

Dovolenka v zime? Karibik je jasná voľba!

Máte chuť z tej zimy na Slovensku ujsť na nejaké teplejšie miesto? Mám pre vás skvelý tip! Spravte si výlet do Karibiku. Priemerná teplota od novembra do marca sa tam pohybuje okolo 25℃, takže máte istotu, že sa na slnku neuškvaríte a zároveň si stále môžete užiť hrátky” vo vode. V tomto období však treba brať do úvahy podmienky vstupu do jednotlivých krajín a zároveň podmienky pre návrat na Slovensko. Tak čo, ukecám vás?

Dominikánska republika

Keďže Dominikánska republika je známa svojimi krásnymi plážami, určite je namieste zbaliť si hneď niekoľko plaviek. Na športovanie, na opaľovanie a dokonca aj na šnorchlovanie! Čo všetko si v Dominikánskej republike môžete užiť? 

Tyrkysovomodrá voda je plná podmorského života, takže určite vám odporúčam zaplatiť si nejaký kurz potápania, prípadne si so sebou zabaľte aspoň šnorchel a potápačské okuliare. Veľkou atrakciou je tiež plávanie s delfínmi, čo je naozaj nezabudnuteľný zážitok.

Pre náročnejších cestovateľov odporúčam napríklad ochutnávky rumu alebo návštevu golfových ihrísk, kde si môžete otestovať svoj európsky hendikep.

Kuba

Kuba je známa najmä svojou zaujímavou históriou, preto by ste svoj výlet nemali obmedziť len na vylihovanie na pláži. Určite si musíte pozrieť hlavné mesto Havana, vojensko-historický park Morro Cabaña či koloniálne mesto Trinidad

Ak by ste sa radi presunuli z mesta do prírody, nezabudnite si zbaliť turistické paličky či iné pomôcky a vyberte sa do národného parku Viñales Valley, Sierra Cristal alebo Jardines de la Reina, kde si môžete pozrieť živého žraloka či krokodíla.

Máte blízko k hudbe a tancu? Tak Kuba je pre vás to správne miesto. Minimálne v Havane určite narazíte nielen na rôzne nočné kluby, ale aj pouličné tancovačky”, na ktorých vás určite nejaký domáci vyzve do tanca.

Mexiko

Prečo si vybrať na zimnú dovolenku práve Mexiko? Pretože môžete prežiť vianočnú atmosféru na trošku inú nôtu. Verte mi, mexické Vianoce sa od tých slovenských naozaj líšia. Už len ten pocit, že si môžete vyspevovať Tichú noc v žabkách alebo plavkách je na nezaplatenie.

Taktiež je to ale krajina tequily, takže ak vás zaujíma proces jej výroby a radi by ste ochutnali ich domáce zásoby, neváhajte a prihláste sa na exkurziu do výrobne. V Mexiku je ich naozaj požehnane!

Ak sa náhodou ocitnete v blízkosti Cancúnu, zbaľte si aj turistické topánky. Zídu sa vám napríklad pri návšteve Chichén Itzá, čo je archeologické nálezisko postavené mayskou civilizáciou a dokonca je zapísané vo Svetovom dedičstve UNESCO. Must see!

Tak teda, ktoré miesto si na zimnú dovolenku tento rok vyberiete vy?

Utečte pred zimou do Senegalu

11.10.2022

Senegal, klenot západnej Afriky, je doslova nabitý všetkým, čo si viete predstaviť pod pojmom dokonalá dovolenka v Senegale. Táto exotická krajina obmývaná Atlantickým oceánom uspokojí aj tých najnáročnejších návštevníkov. Väčšina z nich sem mieri za príjemným teplým počasím, krásnymi piesočnatými plážami, divokou prírodou, skvelou kuchyňou a jedinečnými [...]

OMÁN – IDEÁLNA DESTINÁCIA NA DOVOLENKU V ZIME

20.09.2022

Než začnete premýšľať o tom, akými vianočnými darčekmi najlepšie potešíte svojich blízkych, skúste sa na chvíľku zasnívať. Predstavte si chvíle strávené pri priezračne čistom mori, príjemné letné teploty, temnú nočnú oblohu plnú tých najžiarivejších hviezd, dramatické púštne scenérie, luxusné hotelové rezorty aj všadeprítomnú vrelú atmosféru. [...]

10 NAJLEPŠÍCH HOTELOV PRE RODINY S DEŤMI NA MALORKE

27.11.2021

Láka vás predstava rodinnej dovolenky na Malorke? Gratulujeme k skvelému výberu! Letoviská na najväčšom z Baleárskych ostrovov ponúkajú jedinečnú kombináciu turistických atrakcií, príjemnej atmosféry, širokých piesočnatých pláží, slnkom vyhriateho mora, vynikajúcej kuchyne a hotelových rezortov, v ktorých sa malí cestovatelia budú cítiť ako v raji. Zafiro Can [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

travelco

Aktuality a zaujímavosti zo sveta dovoleniek

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 25085x
Priemerná čítanosť článkov: 3136x

Autor blogu

Kategórie